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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Soja. |
Data corrente: |
15/02/2013 |
Data da última atualização: |
26/02/2013 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
ELIAS NETO, N.; LOUREIRO, M. de F.; NICOLÁS, M. F.; MARIANOWSKI, T.; TORRES, A. R.; HUNGRIA, M. |
Afiliação: |
NICOLAU ELIAS NETO, UNIVERSIDADE FEDERAL DO MATO GROSSO - UFMT; MARIA DE FÁTIMA LOUREIRO, UNIVERSIDADE FEDERAL DO MATO GROSSO - UFMT; MARISA FABIANA NICOLÁS, LABORATÓRIO DE COMPUTAÇÃO CIENTÍFICA - LNCC; TATIANA MARIANOWSKI, IAPAR; ADALGISA RIBEIRO TORRES, PESQUISADORA BOLSISTA EMBRAPA SOJA; MARIANGELA HUNGRIA DA CUNHA, CNPSO. |
Título: |
Identification of Discolobium species indigenous to the Brazilian Pantanal ecosystem by microsatellite (SSRs) markers. |
Ano de publicação: |
2012 |
Fonte/Imprenta: |
Semina, Ciência Agrárias, Londrina, v. 33, Supl. 1, p. 3017-3022, 2012. |
DOI: |
10.5433/1679-0359.2012v33Supl1p3017 |
Idioma: |
Inglês |
Thesagro: |
Biodiversidade; Ecossistema; Fixação de nitrogênio; Marcador genético; Marcador molecular. |
Thesaurus Nal: |
Biodiversity; Genetic markers; Microsatellite repeats; Nitrogen fixation. |
Categoria do assunto: |
S Ciências Biológicas |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/76486/1/ID-34228.pdf
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Marc: |
LEADER 00940naa a2200289 a 4500 001 1949508 005 2013-02-26 008 2012 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.5433/1679-0359.2012v33Supl1p3017$2DOI 100 1 $aELIAS NETO, N. 245 $aIdentification of Discolobium species indigenous to the Brazilian Pantanal ecosystem by microsatellite (SSRs) markers.$h[electronic resource] 260 $c2012 650 $aBiodiversity 650 $aGenetic markers 650 $aMicrosatellite repeats 650 $aNitrogen fixation 650 $aBiodiversidade 650 $aEcossistema 650 $aFixação de nitrogênio 650 $aMarcador genético 650 $aMarcador molecular 700 1 $aLOUREIRO, M. de F. 700 1 $aNICOLÁS, M. F. 700 1 $aMARIANOWSKI, T. 700 1 $aTORRES, A. R. 700 1 $aHUNGRIA, M. 773 $tSemina, Ciência Agrárias, Londrina$gv. 33, Supl. 1, p. 3017-3022, 2012.
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Registro original: |
Embrapa Soja (CNPSO) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Uva e Vinho. |
Data corrente: |
05/01/2017 |
Data da última atualização: |
08/03/2019 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
SILVA, T. de M.; NASCIMENTO, A. M. S.; NASCIMENTO, D. P. do; CARVALHO, F. A. de; SOUZA, J. F. de; NASSUR, R. de C. M. R.; LEÃO, P. C. de S.; PEREIRA, G. E.; MARQUES, A. T. B. |
Afiliação: |
Thamires de Morgado Silva, Brazilian Agricultural Research Corporation, Embrapa Semi-arid, Petrolina, PE, Brazil; Antônio Mendes S. Nascimento, Brazilian Agricultural Research Corporation, Embrapa Semi-arid, Petrolina, PE, Brazil; Danielle Pereira do Nascimento, Brazilian Agricultural Research Corporation, Embrapa Semi-arid, Petrolina, PE, Brazil; Filipe Araújo de Carvalho, Brazilian Agricultural Research Corporation, Embrapa Semi-arid, Petrolina, PE, Brazil; Joyce Fagundes de Souza, Brazilian Agricultural Research Corporation, Embrapa Semi-arid, Petrolina, PE, Brazil; Rita de Cássia Mirela Resende Nassur, Bahia State University, Juazeiro, BA, Brazil; Patrícia Coelho de Souza Leão, Brazilian Agricultural Research Corporation, Embrapa Semi-arid, Petrolina, PE, Brazil; GIULIANO ELIAS PEREIRA, CNPUV; Aline Telles Biasoto Marques, Brazilian Agricultural Research Corporation, Embrapa Semi-arid, Petrolina, PE, Brazil. |
Título: |
Quality of tropical white wines from different varieties produced in the São Francisco Valley, Brazil. |
Ano de publicação: |
2016 |
Fonte/Imprenta: |
IN: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON TROPICAL WINES, 5., 2016, Petrolina, PE. Book of abstracts...Petrolina, PE: Embrapa Semiárido, p. 63, 19 a 21 outubro, 2016. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The vitiviniculture in the São Francisco Valley is recent and in full development activity. The production of grapes for fresh consumption was introduced in São Francisco Valley region in the 50s and the production of grapes for wines is a more recent activity with the first activities in the middle 80s with a great increase only in 2000. Nowadays the São Francisco Valley is the second largest producing region of fine wines using Vitis vinifera varieties in Brazil. The wine industry in the São Francisco Valley has unique soil and climate characteristics, differing from other traditional areas. It is located in semi-arid tropical climate zone, with an annual average temperature of 26ºC, high levels of solar radiation and maximum annual rainfall of approximately 500 mm. These factors, combined with the lack of winter and the availability of water for irrigation, allow the vines to have a continuous cycle, with production of grapes and wines throughout the year and up to three harvests per year |
Palavras-Chave: |
Brasil; Qualidade dos vinhos; Vale do São Francisco; Vinho branco. |
Thesagro: |
Vinho. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/152866/1/Giuliano-p63-Book-of-Abstracts-ISTW-2016.pdf
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Marc: |
LEADER 01927nam a2200265 a 4500 001 2060069 005 2019-03-08 008 2016 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aSILVA, T. de M. 245 $aQuality of tropical white wines from different varieties produced in the São Francisco Valley, Brazil.$h[electronic resource] 260 $aIN: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON TROPICAL WINES, 5., 2016, Petrolina, PE. Book of abstracts...Petrolina, PE: Embrapa Semiárido, p. 63, 19 a 21 outubro$c2016 520 $aThe vitiviniculture in the São Francisco Valley is recent and in full development activity. The production of grapes for fresh consumption was introduced in São Francisco Valley region in the 50s and the production of grapes for wines is a more recent activity with the first activities in the middle 80s with a great increase only in 2000. Nowadays the São Francisco Valley is the second largest producing region of fine wines using Vitis vinifera varieties in Brazil. The wine industry in the São Francisco Valley has unique soil and climate characteristics, differing from other traditional areas. It is located in semi-arid tropical climate zone, with an annual average temperature of 26ºC, high levels of solar radiation and maximum annual rainfall of approximately 500 mm. These factors, combined with the lack of winter and the availability of water for irrigation, allow the vines to have a continuous cycle, with production of grapes and wines throughout the year and up to three harvests per year 650 $aVinho 653 $aBrasil 653 $aQualidade dos vinhos 653 $aVale do São Francisco 653 $aVinho branco 700 1 $aNASCIMENTO, A. M. S. 700 1 $aNASCIMENTO, D. P. do 700 1 $aCARVALHO, F. A. de 700 1 $aSOUZA, J. F. de 700 1 $aNASSUR, R. de C. M. R. 700 1 $aLEÃO, P. C. de S. 700 1 $aPEREIRA, G. E. 700 1 $aMARQUES, A. T. B.
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Registro original: |
Embrapa Uva e Vinho (CNPUV) |
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